E-learning

Vernieuwde e-learning voor uitvoerders van de griepcampagne
Vanaf het campagnejaar 2016/2017 is binnen het NPG de mogelijkheid gecreëerd om te kunnen werken met veiligheidsnaalden. Naar aanleiding van deze wijziging is binnen de bestaande e-learning in oktober 2016 de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ vernieuwd. De vernieuwing houdt in dat de bestaande module is aangepast en uitgebreid met belangrijke informatie omtrent het gebruik van veiligheidsnaalden.
Daarnaast is er binnen de e-learning een nieuwe module gecreëerd, ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’, die specifiek ingaat op het werken met veiligheidsnaalden binnen het NPG. Deze module is toegankelijk voor zowel nieuwe gebruikers als voor personen die al een certificaat hebben behaald voor de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’. De nieuwe module bevat onder andere een animatievideo waarin het gebruik van veiligheidsnaalden wordt geïllustreerd en welke zeer geschikt is om te gebruiken als instructiemateriaal.

Beide modules van de e-learing zijn ontwikkeld voor een ieder die de griepcampagne in de praktijk uitvoert, zowel binnen de huisartsenpraktijk als in de zorgorganisatie. De e-learning is in gezamenlijkheid ontwikkeld door de SNPG, het NHG, de NVDA en het RIVM.

Inhoud modules
In de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ wordt in zes hoofdstukken aandacht besteed aan alle stappen die moeten worden doorlopen om de griepcampagne succesvol uit te voeren. Dit begint bij de voorbereiding tot aan de afronding van de hele campagne. De onderwerpen ‘voorlichting’ en het ‘bewaren van vaccins’ worden apart belicht.

In de module ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’ worden alle aspecten behandeld waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de levering van vaccins zonder naalden en met betrekking tot het gebruik van veiligheidsnaalden.

Accreditatie
Accreditatie voor de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ is toegekend door KABIZ, de KNMG, de NVvPo en V&VN. Er wordt één accreditatiepunt toegekend.
Voor de module ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’ is geen accreditatie toegekend.

Benodigde tijd
Het doorlopen van de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ kost ongeveer 1 uur. U hoeft de cursus niet in een keer af te ronden, dit kan in meerdere sessies.
Het doorlopen van de module ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’ kost ongeveer 10 minuten. Ook deze kan in meerdere sessies doorlopen worden.

Certificaat
Beide modules kunt u afsluiten met een toets om uw kennis te testen. In verband met de toegekende accreditatie ontvangt u alleen een certificaat voor de module ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ als u deze toets voldoende beantwoordt. Dit certificaat kunt u downloaden via het startscherm van de e-learning.

Inloggen e-learning
Om de e-learning te kunnen volgen moet u zich registreren. Na registratie ontvangt u per ommegaande een mail met uw inloggegevens.
Wilt u de e-learning als gast volgen, dan kan dit natuurlijk ook. Het enige dat u nodig heeft is een geldig e-mailadres dat voor u toegankelijk is om de inloggegevens te ontvangen.
Zodra u bent ingelogd, kunt u op het startscherm een keuze maken uit de twee beschikbare modules; ‘Griepvaccinatie in de praktijk’ en ‘Vaccineren met veiligheidsnaalden’. Beide modules zijn los van elkaar te doorlopen.

Klik hier om in te loggen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u een andere vraag?
Stuur een bericht