Ondersteuning vanuit SNPG

Webapplicatie (bestellen)
Wij hebben de webapplicatie verbouwd. Zo zorgen wij ervoor dat u zowel griep- als pneumokokkenvaccins en informatiemateriaal kunt bestellen en de vaccinaties uiteindelijk ook kunt verantwoorden.

U bestelt de vaccins zoals u gewend bent vanuit het NPG (Nationaal Programma Grieppreventie). U kunt van 1 juni tot en met 30 juni de vaccins bestellen door in te loggen op de webapplicatie op onze website.

Website, alerts en nieuwsbrieven
Onze website is vernieuwd. Hierop staat alle benodigde informatie te staan over Pneumokokkenvaccinatie Ouderen 2020. Ook houden wij u op de hoogte via onze nieuwsbrieven. Wij zullen u verder ook ‘’alerts’’ toesturen met op dat moment actuele informatie.

E-learning
Er staat een geheel nieuwe e-learning ter beschikking voor zowel de griep- als pneumokokkenvaccinatie. De e-learning is geaccrediteerd voor BIG registraties (huisartsen), KABIZ registraties (doktersassistenten), V&VN registraties en NVvPO registraties. De e-learning vindt u via de website van SNPG.

HIS
De HIS-leveranciers werken hard om het huisartsinformatiesysteem in te richten met de ICT-specificaties die door het NHG zijn uitgegeven. De systemen zijn in mei voor u beschikbaar. Daarmee kunt u patiënten selecteren, beoordelen, uitnodigingen en de vaccinatie vastleggen.

Praktijkhandleiding
De praktijkhandleiding voor het NPPV vindt u zodra deze gereed zijn op de websites van de SNPG en het NHG.

Communicatiemiddelen voor patiënten
Net als bij het NPG kunt u in juni voor de Pneumokokkenvaccinatie Ouderen 2020 informatie voor uw patiënten bestellen of downloaden vanaf de website van SNPG. Denk hierbij aan een infographic, posters, wachtkamerschermen, voorbeeld-uitnodigingsbrieven, vraag- en antwoordkaartje.