Plannen vaccinatieperiode

Het advies van het NHG luidt dat vaccinatie vanaf half oktober de grootste bescherming biedt tegen een vroege en een late influenza-epidemie. Vaccineren is zinvol zolang zolang de r in de maand zit.

Maak op tijd afspraken over de data waarop de vaccinatiespreekuren plaatsvinden. Medewerkers kunnen hun agenda hier dan tijdig op afstemmen. Houd rekening met de herfstvakantie en eventueel de Ramadan.

  • Bestel vaccins en veiligheidsnaalden in juni. Bewaar de opdrachtbevestiging die u per mail ontvangt zorgvuldig.
  • Plan het vaccinatiespreekuur minimaal 2 werkdagen na levering van de vaccins. Dus bij levering op donderdag, vaccineren in de week erna op dinsdag of later. Toegezegde afleverdata kunnen soms wijzigen.

Houd rekening met extra voorbereidingen voorafgaand aan het vaccinatiespreekuur vanwege het gebruik van veiligheidsnaalden. U dient de naald op het vaccin te klikken, na verwijdering van het verpakkingsmateriaal van zowel de naald als het vaccin. Hiervoor is extra personeel nodig of moet extra tijd worden gepland, om vertraging van het vaccinatiespreekuur te voorkomen.

HAweb widget ‘Alles over griep’
Indien u gebruik maakt van HAweb van het NHG, kunt u de widget ‘Alles over griep’ toevoegen aan uw dashboard. Hiermee heeft u toegang tot informatie over de griep (SNPG, RIVM, NIVEL), grieppreventie en monitoring.

 

Onderliggende artikelen