Procedure opgave

U kunt van 1 december 2024 tot en met 31 januari 2025 uw opgave invoeren. Dit doet u via onze webapplicatie:

  • Log in met uw inlogcode en wachtwoord.
  • Controleer voordat u de opgave doet eerst of de correspondentiegegevens correct zijn ingevuld.
  • Kijk of het juiste factuuradres staat vermeld, dit is belangrijk voor de juiste verwerking van een eventuele factuur die wij sturen op basis van uw opgave.
  • Voor de griepvaccinatiecampagne dient u aan te geven hoeveel vaccinaties er zijn toegediend per leeftijdscategorie. De twee gevraagde leeftijdscategorieën zijn: tot 60 jaar en 60 jaar en ouder.
  • Voor de pneumokokkenvaccinatie dient u aan te geven hoeveel vaccinaties er zijn toegediend per batchnummer. U kunt tijdens de opgave een keuze maken uit de door u ontvangen batchnummer(s).

U geeft alleen vaccinaties op die zijn toegediend aan – voor het NPG en/of het NPPV- geïndiceerde patiënten. Opgave van vaccinatie op eigen verzoek of voor personeel is niet toegestaan.

Het batchnummer vindt u op de verpakking en op het vaccin (vermeld achter lot).

Opgave doen na 31 januari
Na 31 januari kunt u uw opgave, of het nu een nieuwe of aanvullende opgave betreft, alleen nog aan ons doorgeven door een mail te sturen naar griep@snpg.nl of pneumokokken@snpg.nl.

Indien u uw eerste opgave na 31 januari 2025 bij SNPG indient, dan worden hiervoor administratiekosten van € 15,- per declaratie in rekening gebracht, omdat dit extra werkzaamheden met zich meebrengt. Indien u na uw eerste opgave in december/januari toch nog een aantal aanvullende vaccinaties wilt opgeven, dan is dit mogelijk zonder dat daarvoor administratiekosten zullen worden gerekend.

Wanneer SNPG op 1 april van het lopende jaar nog geen opgave heeft ontvangen, worden alle bestelde vaccins in rekening gebracht tegen de kosten van € 7,20 per vaccin.
NB: Pneumokokkenvaccins worden pas in rekening gebracht indien de houdbaarheidsdatum is verlopen.