COVID-19-vaccinatie bewoners zorginstellingen

Voor de uitvoering van de COVID-19-(booster)vaccinatie van bewoners van instellingen vindt u hier informatie en links naar informatie die voor zorginstellingen relevant is. Dit betreft informatie voor zorginstellingen met en zonder medische dienst.

Iedereen in de instelling van 18 jaar en ouder komt in aanmerking voor de COVID-19-boostervaccinatie. Dit gaat op actuele leeftijd en niet op geboortejaar.

 

Zorginstellingen met een eigen medische dienst

Meer informatie over de uitvoering door instellingen met een eigen medische dienst vindt u op de website van het RIVM.

 

Werkinstructie boostervaccinatie cliënten in gemengde woonvormen

Werkinstructie boostervaccinatie voor cliënten in instellingen onder medische verantwoordelijkheid van de instellingsarts

Checklist voor volle flacons BioNTech/Pfizer COVID vaccin die tussen zorgverleners/instellingen worden verdeeld

 

Zorginstellingen zonder een eigen medische dienst

De bewoners van instellingen zonder een eigen medische dienst worden gevaccineerd door de GGD.

Meer informatie over de uitvoering door instellingen zonder een eigen medische dienst vindt u op de website van het RIVM.

 

Werkinstructie booster instellingen zonder medische dienst

 

Basisvaccinatie van bewoners

De meeste bewoners van zorginstellingen en revalidatiezorg zijn al gevaccineerd. De bewoners die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen een vaccin krijgen in de permanente herkansingsronde (gestart vanaf 17 mei 2021).

Meer informatie over de uitvoering van vaccinatie van bewoners (incl. kinderen) vindt u op de website van het RIVM.

 

Werkinstructie permanente veegronde instellingen SO-AVG revalidatiearts

 

Vaccinatie bewoners door mobiele vaccinatieteams

Een grote groep bewoners van instellingen, die onder medische verantwoordelijkheid van de huisarts vallen, zijn al gevaccineerd door de huisartsenposten (HAPhuisartsenpost). De bewoners die nog niet gevaccineerd zijn kunt u aanmelden voor vaccinatie.

Meer informatie over de uitvoering van vaccinatie van bewoners door mobiele vaccinatieteams vindt u op de website van het RIVM.

 

In de werkinstructie instellingen veegronde instellingen HA staat beschreven welke bewoners in aanmerking komen voor de vaccinatie door de mobiele vaccinatieteams.