Vaccineren met het AstraZeneca vaccin, inleiding

De huisarts gaat vanaf midden februari in de huisartsenpraktijk vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van AstraZeneca vaccins, vindt de bestelling en vaccinatie gefaseerd per regio plaats. U wordt per huisartsenpraktijk hierover benaderd. Heeft u nog geen bericht gehad dat u kunt bestellen, dan is uw praktijk nog niet aan de beurt.

Het vaccinatieproces door de huisartsenpraktijk van het COVID-19 vaccin verloopt in allerlei opzichten anders dan bij het NPG en NPPV. Om deze reden zijn we helaas genoodzaakt de website gedeeltelijk anders in te delen dan u bij deze programma’s gewend bent.

Op de website wordt zoveel als mogelijk informatie over de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin beschreven onder de volgende hoofdstukken: Voorbereiden, Uitnodigen, Vaccineren, Afronden, Medische informatie en Veelgestelde vragen.

Informatie over welke huisartsenpraktijken kunnen bestellen en vaccineren en welke doelgroepen het betreft, vindt u bij  “Voorbereiding” onder “Plannen en organiseren”.

Alle informatie betreffende het vaccineren met het AstraZeneca vaccin staat vermeld in de NHG-praktijkhandleiding.

De inhoud van de website is levend, wat inhoudt dat de website in de loop van de tijd met informatie wordt aangevuld, zodra deze beschikbaar is.

Informatie over burgers die worden gevaccineerd door de GGD  vindt u bij “voorbereiding” onder de paragraaf “doelgroepen gevaccineerd door GGD “.

Informatie over burgers die worden gevaccineerd via de HAP vindt u bij “voorbereiding” onder de paragraaf “doelgroepen gevaccineerd via de HAP”.