Locatie vaccinaties

Op de praktijk
De meeste patiënten krijgen de griep- en of pneumokokkenvaccinatie tijdens het vaccinatiespreekuur. Dit is het meest efficiënt. Er zijn ook patiënten die de vaccinatie tussendoor of in combinatie met een consult ontvangen.

Thuis
De huisarts of de praktijkmedewerker (doktersassistent/praktijkondersteuner) vaccineert de patiënten thuis als zij fysiek niet in de gelegenheid zijn de vaccinatie op de praktijk te ontvangen. Dit kan ook in combinatie met een visite.

De vergoeding voor het vaccineren van een patiënt thuis of op de huisartspraktijk is hetzelfde. Er is in de tariefstelling rekening mee gehouden dat een aantal patiënten thuis gevaccineerd wordt. Omdat u al een vergoeding ontvangt, mag u geen consult in rekening brengen.

Bij het vaccineren van de patiënt in de thuissituatie is het belangrijk dat de koudeketen niet wordt onderbroken. Voor het vervoer van de vaccins kan gebruik gemaakt worden van een koeldoos/tas met koelelementen. Deze wordt niet meer met de vaccins meegeleverd en u dient hier zelf zorg voor te dragen.